Home Aerts Julien en Tom

Aerts Julien en Tom

Aerts Julien en Tom

 

 

Aerts julien en Tom
Julien met de Blauwe Piet   ---   Tom met Kannibaal Daxman

 

Julien Aerts (1949) en zijn zoon Tom (1981) zijn sinds enkele jaren aan een felle opmars bezig op de grote find on de provincie Antwerpen. Met een beetje geluk hadden ze bij de absolute uitblinkers in de provincie kunnen zijn maar ze strandden twee keer op de tweede plaats, op Béziers en op Dax. Dat ze zich ook op Bordeaux en Vierzon nog in de toptien konden klasseren, typeert de sterkte van dit jonge fondhok.

 

Julien en Tom bezitten een echte jaarse topper want hun BE-00-6190172 alias "Super BB" won naast 9de nationaal Béziers ook nog 96ste Euroregio Bordeaux. 

 

Tom is een echte computerfreak en weet de duivensport ook op dit vlak te promoten. Julien dat het grootste deel van het dagelijkse duivenwerk maar samen vormen ze een perfect duo. En aan hun laatste aanwinsten op hun hok te zien (rechtstreekse duiven van Albert Willems) zijn ze nog niet aan hun laatste mooie prestatie. Hier zit de toekomst van de Antwerpse Fondwereld klaar.

 

Julien had als jonge kerel wel duiven maar geen vliegduiven, alleen sierduiven. Toen hij zijn legerdienst moest vervullen, deed hij zelfs alle duiven weg en van duivensport was helemaal nog geen sprake. In 1984 verhuisde hij naar zijn huidige woning en de meeste van de buren waren duivenmelkers. Het duurde dan ook niet lang of ook in de tuin van de familie Aerts kwam en duivenhok te staan. Met vooral de duiven van deze buren maar ook van onder meer Gust Carpentier, werd Quiévrain gespeeld. Het lukte niet onaardig. Na enkele jaren gaf Julien regelmatig al eens en duifje mee naar de Kleine Fond.

 

De grote stap naar de kleine fond en fond kwam er dankzij de Nederlander Jan de Groot uit Wemeldinge uit Zeeland. Een verloren duif van Julien kwam bij deze Nederlandse liefhebber aangevlogen en Jan mocht het duifje van Julien houden en het eigendomsbewijs werd opgestuurd zodat Jan met deze duif kon spelen. Deze duif vloog zeer goed bij Jan en die was zo eerlijk om het te melden aan Julien. De familie Aerts werd uitgenodigd te Wemeldinge en er werd afgesproken om duiven te wisselen. Jan kende succes met de Aerts duiven maar omgekeerd was dit ook zeker en vast het geval. Zo won een rechtstreekse duif van Jan (die onder meer goede duiven had van Zandstra) bij Julien de 2de provinciaal Limoges Jaarlingen, nationaal werd het de 6de plaats met 19250 duiven in wedstrijd. De doffer NL-91-2313514 alias "Limo" zit nog steeds op het kweekhok in Mol en ook 3 kinderen van hem en zijn halfzuster geven er prima kweekresultaten. De "Limo" is een van de basisduiven geworden.

 

"Ik gaf nooit geld uit aan duiven", vertelt Julien, wel koop ik af en toe eens een bon maar via uitwisseling en vriendschap met de liefhebbers is er meer te behalen dan met geld. Zo haalde ik in de loop der jaren duiven bij Walter Mertens uit Retie, gebr. Hooyberghs uit Mol, de Nederlander Mieger die bekende fondduiven van Suyckerbuyck heeft, de Nederlander Schoolmeesters, Albert Willems en zijn vroegere tandempartner Jos Thoné. (Johan Kempen, november 2002)

 

 

Share Link: Share Link: Bookmark Google Yahoo MyWeb Del.icio.us Digg Facebook Myspace Reddit Ma.gnolia Technorati Stumble Upon
 
Banner
Copyright © 2019 Aerts-Leys.eu. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.