Login Form  

   

Donate

   

Lossingsbericht BRT radio

   

Belgian Pigeonrings

   

Vlak voor de lockdown kreeg ik een berichtje van Steven Logie met een foto van onderstaand diploma, het werd lang wachten om hem uiteindelijk in huis te hebben maar hier is hij dan, diploma Dax Nationaal 1902.


DE Nationale Dax van 1902, de jaarlijkse nationaal Dax was een erevlucht die zijn weerga nimmer kent, het was de Bourges, Limoges EN Barcelona van wat we nu kennen en dat in 1 vlucht.

Iedereen keek uit naar deze wedstrijden en de pers wijdde maanden van tevoren aandacht aan deze wedstrijd die jaarlijks door een andere Brusselsche sociéteit werd ingericht. De wedstrijd werd gesponsord door de Koning (een prachtig schouwgarnituur van 200BEF. voor de winnaar) en door de stad Brussel (1000 BEF. 25 prijzen van 40BEF.).

 How did pigeon fanciers keep and race their pigeons in 1875?

These drawing report gives us a sight in the pigeonsport anno 1875 in Antwerp, in a previous article i told you allready of reported pigeon fanciers in Antwerp at 1798.

 

Hoe hielden en speelden Antwerpse duivenliefhebbers in 1875 met hun duiven?

Deze tekeningen geven ons een inzicht in de Antwerpse duivensport anno 1875, in een vorig artikel heb ik u al verteld over Antwerpse duivenliefhebbers uit 1798.

 

 

Duivenliefhebbers in 1798 te Antwerpen:

Pigeon fanciers in Antwerp at 1798:

   
   
© TomAerts